sábado, 6 de noviembre de 2010

Història


Toni Solà neix a Barcelona l’ any 1966. De formació autodidàcta, comença a tocar el saxo tenor amb grups de rhythm & blues i rock & roll, com Los Rebeldes i Armónica Zúmel blues band, amb els quals grava diversos discos.

Al 1993 s’ introdueix professionalment a l’ escena barcelonesa del jazz, de la mà del pianista Lucky Guri. Comparteix escenari amb músics com; Horacio Fumero, Peer Wyboris, Laura Simó, Albert Bover, Josep Mª Farràs, Jeff Ballard, Ignasi Terraza,.. entre d’ altres.


Al gener de 2000, i acompanyat pel trio d’ Ignaci Terraza, graba el seu primer disc, de nom “Night Sounds”, pel segell Swingfònic. Al 2003, graba el seu segon disc, de nom “Natural Sounds”, pel segell Swing Alley-Fresh Sound, amb una gran profussió de composicions pròpies.

Realitza una sèrie de concerts amb el seu quartet, així com aparicions a festivals com el de jazz de Terrassa, i toca amb reconeguts músics com Grant Stewart, Rob Bargad i Scott Hamilton.


Amb la col·laboració aquest darrer, graba el tercer disc de nom “Eight reasons to listen”, (Swing Alley-Fresh Sound).

Segueix col·laborant en diversos projectes, festivals i formacions com Jubilee Jazz Orchestra, Swing Tenors i Paris Swing project, així com amb diversos músics internacionals com Jesse Davis, Charmin   Michelle, entre d’altres.

  • L'hiperenllaç següent conté informació sobre el darrer festival de
Jazz de Penyíscola, on va actuar en Toni conjuntament amb altres músics.






No hay comentarios:

Publicar un comentario